Jdi na obsah Jdi na menu
 


BBT - postavy

Sheldon Cooper

Hraje: Jim Parsons sheldon-cooper-1400.jpg

Sheldon je potrhlý spolubydlící Lenoarda. Je to doktor jaderné fyziky, je chronicky posedlý pořádkem a má své místo na gauči, na které nikdo nesmí sedat. Jeho typickým gestem je sarkasmus, který z něj doslova srší každou chvílí.Sheldon je doslova posedlý nejen pořádkem, ale i komiksy, každý den pro něj má specifický význam, každý den má svůj účel, kromě Nepředvídatelného čtvrtka.
Nesnáší, když si v jeho blízkosti někdo začne pískat, je skalním fanouškem Star Treku (hlavně Spocka) a pokud ho někdo jakkoliv pořádně naštve (třeba se mu dotkne jídla), tak dotyčnému udělí stike. Tři takové "body" znamenají konec přátelství.
Sheldon je typickým vůdcem seriálu, jelikož na jeho hláškách a na jeho chování je seriál de facto založen.

                                                                                                                                                                                

Leonard Hofstadter8969826ec2627eaa7ba66e.jpg

Hraje: Johnny Galecki

Leonard je ze čtveřice hlavních "hrdinů" v podstatě nejblíž normálnímu člověku.Trpí laktózní alergií, z čehož si občas jeho spolubydlící Sheldon dělá srandu.
Už od prvního setkání se sousedkou Penny k ní cítí určité sympatie a v průběhu seriálu se snaží všemi možnými i nemožnými způsoby upoutat její pozornost.
Jeho matka je naprostá puntičkářka, což evidentně nahrává v jedné epizodě Sheldonovi, který si s ní dokonale rozumí.

                                                                                                                                                                          

 

Pennyoriginal.0.jpg

Hraje: Kaley Cuoco

Penny je prostá, obyčejná, ale hlavně překrásná sousedka Sheldona a Leonarda.Pracuje v Cheescake factory (Království koláčů).
Narodila se v Omaze, a je jediným charakterem ze seriálu, jejíž příjmení jsme ještě nikdy neslyšeli.
Disponuje především svůdnými křivkami, které lákají mnoho mužů z okolí. Naučila se zpívat Sheldonovu oblíbenou píseň Soft Kitty (když byl nemocný) a postupem času na ní začíná být vidět vliv našich známých přátel. A to v momentě, kdy začne sama od sebe používat terminologii ze Star Treku.

                                                                                                                                                                        

Rajesh Koothrappalic210a7d19a_73315476_o2.jpg

Hraje: Kunal Nayyar

Rajesh (nebo také Raj) je vědec s indickými předky. Od narození trpí vzácnou fobií, a to, že nedokáže mluvit v přítomnosti krásné ženy, což je docela velkým handicapem. Tedy pokud není pod vlivem alkoholu, ten totiž tuto bariéru dokonale odbourává.
Raj se může rovněž pyšnit titulem PhD. jako ostatní ze čtveřice (kromě Howarda).Jeho rodiče ho mají téměř neustále pod kontrolou, protože s ním často provádějí videohovory přes notebook. Raj tak může bez problémů představit své známé tváří v tvář svým rodičům.

                                                                                                                                                                          

Howard Wolowitz594066366f46283ff28a73.jpg

Hraje: Simon Helberg

Howard je typický Žid, jehož předností je neustálá snaha získat dívku. O to se snaží mnohými způsoby, například svádění několika jazyky najednou. Ovládá ruštinu, francouzštinu, čínštinu, perštinu a pochopitelně angličtinu.
Párkrát se pokouší i o Penny, ale ta mu jasně dává najevo, že u ní šanci nemá.Howard je také jediný ze čtveřice, který nenese titul PhD., tedy doktorát. Nicméně i tak je to výborný konstrukční inženýr.
Pyšní se rovněž vesmírným záchodem na stanici ISS, který tamní posádka již používá. Fanoušci seriálu však ví, jak perfektně jeho záchod funguje.
Specialitou je Howardova matka, která se zdá býti velmi nepříjemná, originální však je ta skutečnost, že jsme ji ještě nikdy v seriálu neviděli. Že by velké překvapení na závěr?

                                                                                                                                                                           

Amy Farrah Fowlertumblr_ly2pweao6j1qk360r.jpg

Hraje: Mayim Bialik


Amy je osoba, kterou na Sheldona upozornil Howard s Rajem. Prvně se objevila na konci třetí sezóny a její role byla jasná - přítelkyně Sheldona.
Amy je však velmi svérázná žena. Nejen, že si se Sheldonem v mnoha věcech rozumí, avšak také ne zcela ve všem, ale především - svým chováním a jednáním je mu neskutečně podobná. Dala by se také nazvat Sheldonem v ženském podání.
Ostatní Amy moc nemusí, protože je příliš svérázná, věci nazývá sice pravými jmény, avšak ne příliš vhodně, ke všemu přistupuje pragmaticky a zejména Penny nese občas její projevy docela těžko.

                                                                                                                                                                           

Bernadette Rostenkowski200px-melissa_rauch_as_bernadette.jpg

Hraje: Melissa Rauch


Howardowa přítelkyně Bernadette je jedna z velmi zvláštních postav, které v seriálu již pravidelně vystupují.
Jedná se o svéráznou, leč někdy naivní ženu menšího vzrůstu (takže se k Howardovi hodí, jelikož je skoro menší než on), která dříve chodila s různými muži, mezi kterými byl například i jistý profesor na univerzitě, téměř dvoumetrový svalnatý černoch.
Howard se s Bernadette několikrát "rozejde", ale vždycky se k sobě vrátí, protože to vypadá, že bez sebe nemohou být.
Podobně jako Howard má i Bernadette problémy se svou matkou, na kterou jsme zatím však nenarazili.
Rozumí si rovněž velmi dobře s Penny a Amy, spolu tvoří jakési dívčí trio, které občas vymýšlí různé věci, které podniknout večer, kdy se jejich veděčtí kamarádi zaobírají činnostmi "pouze pro pány"...