Jdi na obsah Jdi na menu
 


HIMYM 1.serie

1. série

Varování: Následující část článku vyzrazuje zápletku nebo rozuzlení díla.

V roce 2030, Ted Mosby povídá své dceři a synovi přiběh, jak poznal jejich matku.

Příběh začal v roce 2005: Ted (Josh Radnor) byl svobodný, sedmadvacetiletý architekt, který žil se svými dvěma nejlepšími kamarády z vysoké školy: s Marshallem Eriksenem (Jason Segel), studentem práv a s Lily Aldrinovou (Alyson Hannigan), učitelkou v mateřské školce, která posledních 9 let strávila v partnerském vztahu s Marshallem. Jejich zasnoubení Ted vnímal jako příkaz najít si celoživotní lásku a s tím mu chtěl „pomoci“ další z jeho přátel, Barney Stinson (Neil Patrick Harris), známý sukničkář.

Ted začal své hledání a poznal televizní reportérku, Robin Scherbatskou (Cobie Smulders), do které se okamžitě zamiloval. Robin ovšem žádný vážný vztah nehledala, nabídla však Tedovi, že mohou být přátelé. Budoucí Ted okamžitě řekl dětem, že Robin není jejich matkou a v dalších dílech ji nazývá "teta Robin". Později začal chodit s cukrářkou Victorií (Ashley Williams), kterou poznal na svatbě a zjistil, že Robin žárlila a chovala k němu nějaké city. Victoria později odjela na kulinářský institut do Německa a s Tedem zkoušela vztah na dálku. Když Ted zjistil, že k němu Robin něco cítila, řekl jí, že se s Victorií rozešli, což v té době ještě nebyla pravda. Později Victoria volala Tedovi a Robin omylem tento telefon zvedla, zjistila, že jí Ted lhal a ten tak přišel o obě dívky.

Mezitím Lily začala mít pochybnosti, jestli do svatby s Marshallem stihne udělat vše, co udělat chtěla. Chtěla odjet na kurz umění do San Francisca, a rozešla se s Marshallem. Série končí, když se Ted po první noci s Robin vrátil do bytu, kde v dešti seděl Marshall s Lilyiným zásnubním prstenem.